​Myndighedsprojekt

Arkitekten klarer paragraffer og papirarbejde

​Du skal overholde en lang række love og regler, når du bygger om/til eller nyt: Før du sætter byggeriet i gang, skal du have en byggetilladelse fra kommunen, og når byggeprojektet er afsluttet, skal du have tilladelse til at tage det i brug. Det kræver en hel del papirarbejde, arkitekten ordner for dig.

​​

I de fleste tilfælde kan du ikke bare bygge til/om eller nyt uden en byggetilladelse. Byggetilladelsen udstedes af kommunen. Det kræver en del materiale at søge om byggetilladelse - og det er ikke et trin, du kan springe over, for uden tilladelse risikerer du, at byggeriet skal rives ned igen. Dokumenterne til en ansøgning om byggetilladelse kaldes et myndighedsprojekt. Men papirarbejdet slutter ikke her. Når du er færdig med at bygge, skal du igen aflevere en række dokumenter til kommunen for at færdigmelde byggeriet og få en såkaldt ibrugtagningstilladelse. Heldigvis behøver du ikke selv at finde vej i junglen af regler – det kan du trygt overlade til arkitekten​.

Sådan skaffer arkitekten en byggetilladelse

  • Arkitekten undersøger, hvilke informationer din kommune skal bruge for at give dig en byggetilladelse. Kravene varierer fra kommune til kommune

  • Arkitekten udarbejder et såkaldt myndighedsprojekt, som er detaljeret tegninger & beskrivelse af byggeprojektet. Tegningerne fra det tidligere skitseforslag er nemlig ikke konkrete nok til at ansøge om byggetilladelse.

  • Arkitekten anvender myndighedsprojektet til at søge kommunen om byggetilladelse. Ansøgningen foregår idag helt elektronisk og Arkitekten skal blot bruge en fuldmagt fra dig for at ansøge. Behandlingstiden for en byggeansøgning varierer fra kommune til kommune.

  • Med byggetilladelsen følger forskellige dokumenter hvoraf nogle skal udfyldes og indsendes inden du kan gå igang. Der kan ligeledes være forskellige krav i byggetilladelsen som skal overholdes og dokumentation herfor skal indsendes inden opstart. Arkitekten sørger for at alle relevante dokumenter fremsendes til kommunen inden opstart.

Arkitekten laver arbejdstegninger og beskrivelser

Udførlige tegninger er det bedste værn mod byggesjusk og økonomiske overraskelser. I den såkaldte projekteringsfase bearbejder arkitekten dit projekt helt ned i detaljen – fra valg af fliser til placeringen af stikkontakter. Læs her, hvorfor det er vigtigt at have et detaljeret projektmateriale, når du bygger om, til eller helt nyt.

​Arkitekter kalder det et hovedprojekt, men i virkeligheden er det en detaljeret beskrivelse af dit byggeprojekt med fx tegninger, energiberegninger, materiale- og arbejdsbeskrivelser samt tidsplan. Det grundige projektmateriale giver dig – og de håndværkere, der skal udføre byggeriet - overblik over projektet, og den sikrer, at I alle er enige om, hvad der skal udføres, hvordan det skal gøres og med hvilke materialer.​

Høj detail projektering

Vi tegner og beskriver alle vores projekter i meget høj detaljeringsgrad som sikrer jer imod ekstra udgifter i byggefasen

Arkitekt & byggerådgiver

Vi hjælper jer trygt igennem hele byggeforløbet - fra skitsefasen frem til aflevering så i undgår søvnløse nætter.

30 år i byggebranchen

Vi har over 30 års erfaring fra byggebranchen og er derfor gode til at spotte og imødekomme vores kunders ønsker og krav.

+350 gennemførte projekter

Vi har projekteret og afsluttet mere end 250 projekter af forskellig karakter til glade og tilfredse kunder i hele Danmark.

Hjælp og support

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vil du se mere af vores arbejde?

Følg med på vores Facebookside, hvor vi poster billeder
​af vores spændende projekter.

Om os

Oltmann Arkitekt & Byggerådgiver henvender sig primært til privatkunder i hele landet. Vi udfører alle former for arkitekt & rådgivningsopgaver indenfor bygge & anlægsbranchen.

Vi er ligeledes certificerede energirådgiver ligesom vi udfører hustjek i forbindelse med køb & salg af fast ejendom. Kontakt Oltmann Arkitekt & Byggerådgivning når I skal realiserer jeres byggedrømme - vi følger jer trygt i mål.

Kontakt os

​Oltmann Arkitekt og Byggerådgiver

Peder Gydes Vej 49, 6700 Esbjerg

Telefon: 40 18 02 75

E-mail: ​info@oltmannarkitekt.dk