Skitseforslag

Her kan du se flere skitseforslag.

Arkitekten omsætter dine idéer til skitser

​Efter det indledende idémøde skal dine og vores forslag omsættes til virkelighed – til rigtige tegninger. Tegningsmaterialet kaldes et skitseforslag, og det er det første konkrete udspil til dit kommende byggeprojekt.

Når du har fået et godt overblik over ideer og muligheder, er det tid til et virkelighedstjek: For kan alle dine ønsker om mere plads, bedre lysindfald og egen indgang til familiens teenager overhovedet blive til virkelighed, og har du råd til dem? Det får du et mere uddybende svar på i et skitseforslag. Skitseforslaget giver dig et foreløbigt indtryk af, hvordan dit hus kommer til at se ud, hvor meget det vil koste, og hvor lang tid det vil tage at føre din boligdrøm ud i livet. Du kan dog hverken søge byggetilladelse eller bygge efter et skitseforslag.

Hvad indeholder et skitseforslag?

 • ​Tegninger
  ​Typisk indeholder skitseforslaget en grundplan, relevante facadetegninger, principsnit og en situationsplan hvor bygningen er placeret på grunden med afstand til skel og arealopgørelse anført. Der følger ligeledes typisk en perspektivtegning med.
 • Økonomisk overslag
  Vi giver et realistisk overslag af, hvad det vil koste at realisere projektetet. Overslaget er baseret på erfaringstal og vil typisk afvige med +- 10-15 %. Den endelige pris på projektet kendes først efter udarbejdelse af hovedprojekt.

 • Forslag til materialer og farver
  På principsnittet anføres materialevalg og andre relevante oplysninger for projektet. Vi har typisk vareprøver på de forskellige materialer med ud til vores kunder når vi præsenterer skitseforslaget

 • Undersøgelse af særlige forhold
  Hvis der er særlige omstændigheder, der kræver afklaring – fx omkring jordbundsforhold eller bærende konstruktioner – vil vi rådgive herom i forbindelse med præsentation af skitseforslaget. Det kan fx være særlige ingeniørberegninger eller geotekniske analyser.

Hvad kan du bruge et skitseforslag til?

Udover at du får et konkret udspil, kan skitseforslaget også bruges rent praktisk til at bringe dig videre i processen.


Få finansieringen på plads

Med skitseforslaget og det økonomiske overslag i hånden kan du gå i banken og forhandle finansieringen af projektet på plads. Du kan ligeledes også gå til kreditforeningen og få et forhåndslån på baggrund heraf.

Præsentation af projektet

Et skitseforslag der indeholder tegninger, overslag og evt. tidsplan, vil være en præsentation af, hvordan byggeprojektet kommer til at se ud, hvad det kommer til at koste, og hvor lang tid det vil tage. På den baggrund kan du vurderer, om det endelige resultat stemmer overens med dine drømme, og du kan herefter beslutte dig for, om byggeriet skal sættes igang.

Du vil ligeledes kunne gå til kommunen og få en forhåndsgodkendelse af projektet, så du allerede på dette tidlige tidspunkt kan få en fornemmelse af, om der ligger nogle forhindringer i projektet.

Høj detail projektering

Vi tegner og beskriver alle vores projekter i meget høj detaljeringsgrad som sikrer jer imod ekstra udgifter i byggefasen

Arkitekt & byggerådgiver

Vi hjælper jer trygt igennem hele byggeforløbet - fra skitsefasen frem til aflevering så i undgår søvnløse nætter.

30 år i byggebranchen

Vi har over 30 års erfaring fra byggebranchen og er derfor gode til at spotte og imødekomme vores kunders ønsker og krav.

+350 gennemførte projekter

Vi har projekteret og afsluttet mere end 250 projekter af forskellig karakter til glade og tilfredse kunder i hele Danmark.

Hjælp og support

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vil du se mere af vores arbejde?

Følg med på vores Facebookside, hvor vi poster billeder
​af vores spændende projekter.

Om os

Oltmann Arkitekt & Byggerådgiver henvender sig primært til privatkunder i hele landet. Vi udfører alle former for arkitekt & rådgivningsopgaver indenfor bygge & anlægsbranchen.

Vi er ligeledes certificerede energirådgiver ligesom vi udfører hustjek i forbindelse med køb & salg af fast ejendom. Kontakt Oltmann Arkitekt & Byggerådgivning når I skal realiserer jeres byggedrømme - vi følger jer trygt i mål.

Kontakt os

​Oltmann Arkitekt og Byggerådgiver

Peder Gydes Vej 49, 6700 Esbjerg

Telefon: 40 18 02 75

E-mail: ​info@oltmannarkitekt.dk